Vanilinka Life

Пиріг хвилинка

Пиріг хвилинка
   Сьогодні ми приготуємо дуже простий пиріг. В нього можна додати будь-які сезонні ягоди або фрукти. Готується він за лічені хвилини і з доступних продуктів. Інгредієнти: 3 яйця Дрібка солі 100 гр цукру 50 гр кефіру 80 гр олії без запаху 170 гр борошна 2 ч л розпушувача 250 гр вишні 1 ч л кукурудзяного крохмалю Вершки для подачі на стіл    Спочатку з’єднуємо яйця, цукор, дрібку солі, за бажанням, можна додати ванільний цукор . Збиваємо недовго міксером. Яйця трохи посвітлішають і збільшаться у розмірі. Цукор можете регулювати за Вашим смаком в залежності від кислоти начинки. Додаємо до маси олію і кефір, просіюємо сухі інгредієнти – змішані борошно й розпушувач. На мінімальній швидкості міксера змішуємо масу до однорідності. Тісто буде досить рідким.    Якщо будете використовувати заморожені ягоди, то не потрібно їх розморожувати. Використовуйте відразу з морозилки. Додаємо до ягід кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо, щоб кожна ягідка вкрилася тонким шаром крохмалю. Висипаємо ягоди в тісто. Обережно перемішуємо лопаткою . Далі тісто перекладаємо в заздалегідь підготовану форму, застелену папером для випічки . Відправляємо випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо приблизно 45 хвилин до сухої зубочистки й рум’яного кольору. Даємо пирогу постояти 5 хвилин, потім виймаємо і перекладаємо на тарілку.     Пиріг присипаємо цукровою пудрою . Перед подачею збиваємо невелику кількість вершків . Неймовірне поєднання збитих вершків і пирога ідеально підкреслить ніжній смак. Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua   Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Барвники Chefmaster

Барвники Chefmaster
   Барвники  Chefmaster вже майже сто років є найвищим стандартом якості в харчовій промисловості. Вони відомі своїми насиченими кольорами і стійкістю.    Ми віримо, що життя барвисте, і хочемо, щоб ваші творіння були того кольору, про який Ви мріяли. Тому до Вашої уваги - таблиця створення кольорів для барвників Chefmaster Liqua-Gel (від виробника)    Нагадуємо, що всі необхідні фарби Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Льодяники з цукровим друком

Льодяники з цукровим друком
Для незвичайних льодяників нам знадобиться: ізомальт (фірми Laped або Modecor ) палички термомерт або пірометр якісний силіконовий килимок цукрова картинка каструля з товстим дном для плавління ізомальту     Ізомальт - це білий порошок в гранулах. Його потрібно розплавити до рідкого стану. Для цього висипаємо ізомальт в каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Помішуючи силіконовою лопаткою , доводимо до розплавлення гранул. Температура плавлення ізомальту - 145 градусів, при цій температурі він стає прозорим. Температуру перевіряємо за допомогою термометра .      Папір будемо використовувати цукровий, оскільки він краще ніж вафельний витримує високі температури. Заздалегідь виріжемо картинку і знімемо з неї плівку. Кладемо на килимок . Наливоємо на картинку ложкою ізомальт, який охолонув до 120-130 градусів, і розподіляємо по картинці. Відразу вставляємо паличку і трішки її прокручуємо, щоб вона краще приклеїлась. Картинку намагаємося не рухати. Не варто заливати велику кількість льодяників, оскільки ізомальт швидко застигає. Як тільки він густішає, нагріваємо його знову до робочої температури в 120-130 градусів і продовжуємо роботу. Готовому льодянику даємо час для затвердіння і обережно піднімаємо. Також можна використовувати форми - Ваші льодяники будуть  різноманітні . Зберігаємо льодяники в контейнері, переклавши їх пергаментом , щоб не злипалися. Для транспортуваня радимо використовувати спеціальні пакети та  атласні стрічки для зав'язування. Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт полуничний джем

Рецепт полуничний джем
Інгредієнти: 500 гр полуниці 200 гр цукру 12 гр  желатину Помиту і очищену полуницю відправляємо в кастрюлю з товстим дном, додаємо цукор і пробиваємо блендером. Готове пюре з цукром відправляємо на середній вогонь. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Тим часом 12 гр желатину замочіть в 60 гр холодної води. Після закипання пюре варимо його три хвилини, пстійно помішуючи силіконовою лопаткою . Знімаємо кастрюльку з вогню і можемо прибирати пінку. В гарячу масу додаєно набряклий желатин і добре перемішуємо до повного його розчинення. Такий джем густішає тільки в холодильнику. Джем має ніжну концистенцію і дуже ароматний. Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Шоколадний бісквіт

Рецепт Шоколадний бісквіт
Шоколадний бісквіт Інгредієнти (форма 22 см):  6 яєць 180 гр цукру 100 гр борошна 50 гр какао 38 гр кукурудзяного крохмалю    В чаші для збивання з'єднуємо цукор і яйця, додаємо дрібку солі. Збиваємо до щільності і світлого кольору. З'єднуємо сухі продукти (борошно, крохмаль і какао ) і змішуємо до однорідності. В два заходи за допомогою сита просіюємо  в чашу зі збитими яйцями. Перемішуємо обережними рухами знизу вгору лопаткою . Довго це робити не треба, щоб тісто не втратило свою легкість: тільки до однорідності.    Обертаємо кільце  фольгою і ставимо на деко. Виливаємо тісто і відправляємо випікатися в заздалегіть розігріту до 170 градусів духовку режим верх-низ без конвекції. Випікаємо до сухої дерев'яної палички. Час випікання буде залежати від Вашої духовки. Даємо постояти в формі 5 хвилин і дістаємо. Даємо охолонути на решітці, а потім загортаємо в харчову плівку. Ставимо в холодильник на годину-дві, щоб бісквіт відлежався і волога в ньому рівномірно розподілилась. Потім його можна нарізати за допомогою струни .    Коржі виходять пористим, еластичними і, звичайно, смачними. Вони чудово впитають будь яку пропитку.    Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Торт Веселка

Торт Веселка
Торт Веселка або Райдужний торт -  самий веселий і креативний десерт, який можна приготувати для свята: чи то дитяче день народження, чи то новорічне застілля. Отже, нам потрібні   Інгредієнти:            Бісквіт (6 коржів 16 см): 240 гр вершкового масла кімнатної температури 260 гр цукру 6 яйця 400 гр муки 3 ч л розпушувача дрібка солі 120 мл молока барвники           Ганаш 85 гр білого шоколаду 200 гр вершків       Для початку нам потрібно просіяти борошно, додати сіль, розпушувач , і перемішати. Далі в чаші змішуємо цукор, масло кімнатної температури і взбиваємо міксером на високій швидкості (приблизно 4-5 хвилин) до пишності і світлого кольору. Оптимальна температура для взбивання масла 21-24 градуси. Дуже важливо добре збити масло: від цього буде залежати пишність коржів. Далі по одному починаємо додавати яйця, кожен раз резельно збиваючи приблизно хвилину-дві. Додаємо ванільний екстракт , або ж з цукром додати ванільний цукор . Перемішуємо. Додаємо половину просіяного борошна. Перемішуємо на мінімальній швидкості міксера. Додаємо молоко. Важливим для цього рецепту, щоб всі продукти були кімнатної температури. Всипаємо другу частину борошна, перемішуємо, і наше тісто готове.    Тісто ділимо на 6 частин. Можна зробити це на око,ю або ж використовуючи ваги. Кожна чатина тіста буде важити приблизно 215 гр. Кожну частину потрубно зафарбувати в свій колір. Використоруємо харчові гелеві барвники на водній основі . Багато барвника не додавайте: післи випічки тісто стає більш насиченим.    Форму для випічки застеляємо пергаментом, стінки нічим не змащуємо. Наливаєимо одну частину тісту, розрівнюємо і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою - вона повинна бути сухою і чистою. Даємо бісквіту хвилин 5 постояти в формі, після чого проводимо лопаткою вздовж стінок і дістаємо бісквіт. Його потрібно повністю остудити. Коржі за цим рецептом виходять дуже ніжними. Після повного охолодження знімаємо пергамент, загортаємо в харчову плівку і зберігаємо в холодильнику до збірки торту (до 3-х днів). Так само робимо з іншими частинами тіста. Якщо у Вас є форми однакового розміру, то можете випікати коржі одночасно.    Для прослойки будемо робити збитий ганаш на  білому шоколаді . Його потирібно робити заздалегідь. Доводимо половину вершків до кипіння, але не кип'ятимо. Гарячими вершками заливаємо шоколад, даємо постояти декілька хвилін, потім перемішуємо до повного розчинення шоколаду. Додаєму другу частину вершків. Вони повинні бути кімнатної температури. Знову перемішуємо до однорідності. Накриваємо ганаш харчовою плівкою в контакт і ставило в холодильник на мінімум 6 годин. Після довгого охолодження збиваємо міксером до щільносі. Починаємо з невеликої швидкості, поступово збільшуючи до максимальної. Як тільки взбили до щільного стану - припиняйте, інакше ганаш розслоїться. До збірки торта зберігаємо в холодильнику.    Займемося коржами. Зрізаємо верхівку, щоб вони були рівними. Обрізки з коржа не викидайдн - загорніть  у плівку і зберігайте в холодильнику. З них можна зробити трайфли або веселкові кейкпопси. Якщо з боків коржі занадто підрум'янилися, то їх також можна обережно обрізати. Підготавлюємо всі коржі.    Приступаємо до збірки торту. Крем требя розділити на 6 рівних частин. Цієї кількості крему вистачить тільки на прослойку торта. Збираємо торт, робимо обмазку, зкріплюючи тим самим торт. А далі Ви можете прикрасити торт за своїм смаком: можна вирівняти кремом , прикрасити ягодами, покрити ганашем і обтягнути мастикою , прикрасити посипкою .     Тортик має казковий вигляд! Він нікого не залишить байдужим!    Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Шоколадний фондан

Рецепт Шоколадний фондан
   Сьогодні ми приготуємо легенду французької кухні – шоколадний фондан.    Інгредієнти: 90 гр шоколаду 72% 80 гр вершкового масла 2 яйця (1с) 40-50 гр цукру Дрібка солі 50 гр лікера Бейліс 50 гр борошна Трішки масла і какао-порошок для форм    Для початку розтопимо шоколад і масло імпульсами в мікрохвильовій печі. Можна також розтопити на водяній бані. Добре розмішуємо, щоб шоколад розтанув.    В окремій чаші з’єднуємо яйця, цукор, і додаємо сіль, щоб підкреслити смак шоколаду. Змішуємо за допомогою вінчика до повного розчинення цукру. Додаємо охолоджене масло з шоколадом і знов перемішуємо. Додаємо лікер. Він додасть неймовірного аромату і смаку. В один прийом просіюємо борошно.    Для випічки нам потрібні невеликі керамічні або силіконові форми. Змащуємо їх вершковим маслом і посипаємо  какао-порошком .    Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько 10 хвилин. Але орієнтуйтесь на Ваше духовку. По краям тісто повинне схопитися, а серединка повинна залишитися рідкою.     Просто переверніть фондан на тарілку і прикрасьте За Вашим смаком. Можна посипати какао , прикрасити вершками , морозивом, ягодами тощо. Обов’язково подавайте відразу в теплому вигляді.    Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua  Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Чурос

Рецепт Чурос
Чурос , також Чуро  — солодка обсмажена випічка з заварного тіста, що має в перетині вид багатокінцевої зірки або просто кругла в перерізі. Батьківщиною чурос вважається Іспанія, де чурос традиційно подають на сніданок. Інгредієнти: 100 гр борошна 160 мл води 1 ст л цукру 1/3 ч л солі 60 гр вершкового масла 2 яйця Олія для жарки Цукор з корицею для посипки    Для початку приготуємо заварне тісто. Нам потрібен ковшик або каструлька обов’язково з товстим дном. В ковш наливаємо воду, додаємо сіль, цукор і вершкове масло. Нагріваємо на середньому вогні. Масло повинно розтопитися, а вода закипіти. Коли це відбулося, нагрів зменшуємо до мінімуму і додаємо просіяне борошно. Швидко перемішуємо, тим самим заварюючи борошно.    Спочатку тісто буде неоднорідним, з грудочками, проте скоро воно збереться в кулю. Коли це відбулося, просушуємо тісто, постійно помішуючи, приблизно хвилину – дві на мінімальному вогні. Воно повинно стати повністю однорідним і гладким. Знімаємо ковшик з вогню і ще одну хвилину активно перемішуємо, щоб тісто трохи охололо.    Наливаємо олію без запаху в каструлю з товстим дном. Ставимо на вогонь трохи менше середнього.    До охолодженого тіста по одному додаємо яйця. За допомогою лопатки перемішуємо тісто до однорідності. Тісто для чуроса за консистенцією трохи густіше, ніж для еклерів. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок  з насадкою відкрита зірка (кінчик відрізаємо ножицями і вставляємо насадку з зубчиками ).    В розігріте масло відсаджуємо чурос за допомогою мішка . Жаримо на середньому вогні до рум’яного кольору і викладаємо на паперовий рушник, щоб видалити надлишок олії.    Цукор змішуємо з натертою корицею  і обвалюємо палички. Чурос можна подавати з ганашем або топпінгом .   Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua   Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рисові вітрила

Рисові вітрила
Рисовий папір Ємність з холодною водою Водорозчинний барвник Силіконовий килимок    Спершу пофарбуємо воду. Кількість барвника залежить від того, наскільки яскравими Ви хочете зробити вітрила. Розмішуємо барвник у воді до повного розчинення. Щоб руки не пофарбувались, використовуйте рукавички. Беремо рисовий лист і занурюємо у воду на 5-10 секунд. Після того як Ви дістанете папір, він буде жорсткий, але через декілька секунд насититься вологою і стане м’якший. Деякі паруса можуть порватися, тому робіть їх з запасом.    Викладаємо на силіконовий килимок і формуємо парус. Викладайте папір так, як Вам подобається. Об’єм парусам надамо за допомогою скрученої серветки. Підкладаємо її під килимок і закріплюємо зажимом.    Залишилось тільки висушити вітрила. Самий простий спосіб – залишити сохнути при кімнатній температурі на 12 годин, наприклад на ніч. До ранку вони висохнуть. Другий спосіб - поставте в духовку на 10-15 хвилин при температурі близько 50-60 градусах. Знімати з килимка потрібно обережно, оскільки вітрила крихкі.    Тепер прикласимо наш витвір. Змішаємо кандурін зі спиртом і пензликом нанесемо на складочки і на краї.    Залишилося прикріпити вітрила на торт. Торт повинен бути вирівняний кремом, який не виділяє вологу. Ідеальним варіантом буде ганаш, білково-масляний крем. Вітрила кріпляться тим же самим кремом або шоколадом. Нанесіть його на саме вітрило і приклейте.    Ось так легко прикрасити торт.   Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua  Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Чізкейк морозива

Рецепт Чізкейк морозива
Сьогодні пропонуємо Вам незвичайний рецепт морозива ескімо. Для цього Вам знадобляться такі інгредієнти:  Чізкейк  120 гр вершків   100 гр цукру  12 г листового желатину  300 гр вершкового сиру 1 ч л ванільної пасти або  ванільний екстракт Вишневе конфі  100 гр вишні  1 ч л цукру  1 ч л крохмалю Шоколадна глазур    Почнемо з ягідної начинки. Розморозити вишню, ріднину не зливаємо. Можна токож використовувати будь- які заморожені ягоди або ж готові пюре. До вишні додаємо чайну ложку цукру, чайну ложку кукурудзяного крохмалю і перебиваємо блендером до однорідності. Масу прекладаємо в сотейник з товстим дном і на середньому вогні, постійно помішуючи лопаткою, доводимо до кипіння і уварюємо до легкого загустіння. Готове конфі перекладаємо в кондитерський мішок і ставимо в холодильник до повного охолодження. Після охолодження воно стане трохи густіше.     А тим часом займемося приготуванням маси для чізкейку. Вершки нагріваємо, додаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення. Розмочений желатин у воді, відєжимаємо від надлишкової вологи, додаємо до вершків і також змішуємо до повного розчинення. В іншу чашу викладаємо вершковий сир і трохи збиваємо його міксером на невеликій швидкості. Він стане пластичнішим і більш однорідним. В три підходи вливаємо вершки, збиваючи кожнго разу до однорідності. Додаємо ваніль. Важливо, щоб маса біла без комочків. Перекладаємо в кондитерський мішок.     Для ескімо використувуємо силіконову форму . Ставимо її на тверду поверхню і викладаємо за допомогою кондитерського мішка вершкову масу. Але не повністю заповнюємо форми, залишаємо трохи місця для начинки. Конфі висаджуємо прямо всередину тістечка. Вставляємо дерев'яні палички . Також злегка постукаємо форму об стіл, щоб вийшли бульбашки повітря і маса розподілилася рівномірно. Відправляємо ескімо в холодильник на 4-6 годин. Потім - в морозильну камеру на 2 години.     Шоколадну глазур розтоплюємо на водяній бані. Переливаємо в високу склянку. Робоча температура глазурі - приблизно 34 градуси. Морозиво дістаємо з форми і відказу занурюємо в глазур. Коли глазур перестане зтікати, її надлишки обережно знімаємо об склянку і кладемо тістечко на пергаментний папір.     Можна задекорувати Ваші смаколики сублімованими ягодами, шоколадом чи горішками. Готові тістечка відправляємо в холодильник для розморозки години на три, щоб на них не утворювався конденсат.     Сподіваємося, що Вам сподабається рецепт чізкейка. Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті  vanilinka.com.ua  Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)