Vanilinka Life

Рецепт Безе

Рецепт Безе
Оригінальні ласощі на Хелловін!  Інгредієнти: Яєчні білки - 3 шт (90 гр) Цукор - 180 г Сік лимонний - 2 ч.л. Розділимо яйця на жовтки та білки. Будьте уважними - слідкуйте, щоб в білки не потрапила жодна краплинка жовтка.  При розрахунку інгредієнтів орієнтуйтесь на те, що відношення білка і цукру повинне бути 1:2. Змішаємо білки з цукром вінчиком і ставимо на парову баню. Весь час перемішуючи суміш вінчиком , чекаємо поки кристали цукру розтануть. На це знадобиться хвилин п'ять. Переливаємо в іншу миску суміш і починаємо взбивати міксером до тих пір, поки вона не охолоне, а безе не стане щільнім, глянцевим і білим. Приблизно в середині процесу збивання додаємо лимонний сік. Перекладаємо безе в кондитерський мішок з круглою насадкою . На деко, покрите пергаментом , відсаджуємо безе, імітуючи різні фігурки. Сушимо безе в розігрітій до 75-80 градусів духовці близько 2 годин. Безе повинно бути абсолютно сухим і легко відділятися від пергамента. Мінімум витрат - максикум задоволення! Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Тарт сливовий

Рецепт Тарт сливовий
Для тіста:  Масло вершкове (охолоджене) - 100 г  Жовток яєчний - 1 шт. Цукор - 20 г  Борошно пшеничне - 200 г  Вода холодна (крижана) - 2 ст.л.  Сік лимонний - 1 ст.л.  Для начинки:  Сливи (свіжі, стиглі) - 400 г  Йогурт несолодкий - 150 г  Яйця - 2 шт.  Білок яєчний - 1 шт.  Цукор - 130 г  Крохмаль - 2 ст.л. Охолоджене масло ріжемо на дрібні кубики. (Якщо масло підтануло, відправте його в морозильну камеру на 10 хвилин.) Борошно просіюємо до масла, додаємо цукор і щіпку солі. Розтераємо все ложкою або в комбайні. Робимо заглиблення і додаємо жовток, перемішуємо тісто лопаткою. Виходить розсипчаста олійно-борошняна суміш. Змішуємо холодну воду і лимонний сік, потроху додаємо в тісто і перемішуємо. Після цього тісто легко формується в еластичну грудку. Загорнемо його в харчову плівку і покладемо в холодильник на 30 хвилин.  У глибокій мисці зробимо заливку для тарта: йогурт, цукор, 2 яйця, 1 білок і крохмаль збиваємо вінчиком або міксером на маленькій швидкості, просто до однорідності. Розподіляємо руками тісто по поверхні роз'ємної форми , сформувавши бортики висотою приблизно 3 см. Викладаємо нарізані сливи без кісточок  в довільному порядку. Заливаємо сливи заливкою. Ставимо сливовий тарт випікатися в розігріту духовку на 60 хвилин при 180 градусах. Заливка повинна загуснути і не "братися" на палець. Дамо пирогу з сливами охолонути у формі, потім акуратно перекладаємо тарт на блюдо. Чекаємо, поки він повністю охолоне і ріжемо сливовий тарт порційно. Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Бенто торт

Рецепт Бенто торт
Бісквіт: 2 яйця дрібка солі 60 гр цукру Ванільна паста 60 гр борошна Починаємо приготування  з бізквіту. В чаші для збивання з'єднуємо яйця, сіль, цукор та ванільну пасту . Збиваємо до посвітлішання кольору і збільшення об'єму. До суміші просіюємо борошно за допомогою сита в два заходи, обережно вимішуючи лопаткою рухами знизу вверх. Випікаємо за допомогою кільця діаметром 10 см до готовності. Готовий бісквіт відправляємо до холодильника мінімум на годину. Після цього його буде зручно  розрізати  струною . Полуничний конфітюр: 100 гр полуничного пюре 1 ч л кукурудзяного крохмалю 1 ч л цукру Змішуємо інгредієнти в сотейнику вінчиком і відправляємо на середній вогонь до закіпання. Проварюємо до загустішання і охолоджуємо. Крем чіз: 100 вершкового масла 70 гр  цукрової пудри Ванільна паста 300 гр сиру Такої кількості крем чізу вистачить для збирання і вирівнювання двох бенто тортиків.  До вершкового масла кімнатної температури додаємо ванільну пасту , пудру. Збиваємо міксером, щоб маса посвітлішала і збільшилась в об'ємі. Додаємо сир і ще раз добре збиваємо. Для пропитки бісквіту можна використовувати будь-який сироп за Вашим бажанням.     На бісквіт наносимо крем за допомогою  мішка , вирівнюємо. Робимо бортик з крему і всередину викладаємо полуничний конфітюр, приблизно 50 грам. Далі кладемо другий шар бісквіту, пропитуємо сиропом і робимо обтяжку кремом. Тортик можна поставити в холодильник на декілька годин, щоб крем застиг. Потім приступаємо до оформлення. Зазвичай бенто торти оформлюють в мінімалістичному стилі: роблять надписи, малюють різнокольоровим кремом квіти та орнаменти, прикрашають міні макаронсами та посипкою .    Подавати бента тортики можна на папері тішью .    Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Фісташковий крем

Рецепт Фісташковий крем
Інгредієнти: 230 гр білого шоколаду 230 гр вершків 30-40 гр фісташкової пасти 350 гр вершкового сиру     Шоколад заливаємо гарячими вершками , доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Даємо шоколаду постояти 1-2 хвилини, щоб він почав танути, а потім пробиваємо блендером. Додаємо фісташкову пасту і перемішуємо до однорідності.    Накриваємо харчовою плівкою в контакт і ставимо в холодильник для стабілізації на 6-8 годин. За чей час ганаш загустішає.     Збиваємо холодний вершковий сир міксером на невеликій швидкості декілька хвилин - щоб сир став більш пластичним. Додаємо готовий ганаш і на невеликій швидкості міксера збиваємо до пишного однорідного стану.    Такий крем має яскравий фісташковий смак, щільну текстуру, добре тримає форму. Чудово підходить як для вирівнювання торту, так і для шапочок для капкейків. Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Карамель

Рецепт Карамель
   Карамельний соус можна додавати в начинку (тістечка, торти), поливати улюблену випічку, а також додавати в крем. Карамель можна зберігати в холодильнику протягом місяця.    Інгредієнти: 250 г цукру 50 мл води 250 мл вершків 50 гр вершкового масла 1 ч л солі В кастрюлю з товстим дном наливаємо воду, всипаємо цукор і ставимо на плиту на середній вогонь. Сироп не помішуємо, а злегка покачуємо сотейник зі сторони в сторону. Коли цукор повністю розчиниться, пензликом, змоченим у воді, змиваємо кристали цукру зі стінок, щоб сироп не кристалізувався.    Сироп варимо до насиченого карамельного кольору.  Термометр повинен показати температуру 160-170 градусів. Сироп зніімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і перемішуємо лопаткою . Додаємо сіль. Безперервно помішуючи, вливаємо тонкою струєю гарячі вершки. Через велику різницю температур карамель буде дужи сильно кипіти, тому робимо все дуже обережно.    Далі відправляємо карамель на середній вогонь і варимо ще 3-5 хвилин до тепрератури 106-107 градусів. Гаряча карамель дуже рідка, густішає тільки після повного охолодження. Переливаємо в тару, де будемо зберігати і даємо повністю охолонути до кімнатної температури. Після чого можна поставити в холодильник.    Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Тірамису

Рецепт Тірамису
   Тірамісу - відомий італійський десерт, назва якого дослівно означає "підніми мене ввгору". Дійсно, ніжний, повітряний, з дивовижним контрастом вершкового крему та гіркуватого смаку кави. Проте, навіщо нам пояснювати, який тірамісу на смак - потрібно спробувати! Отже, розпочнемо. Інгредієнти: 5 яєць 125 гр цукру 250 гр маскарпоне 325 гр вершків Еспресо Савоярді 35-40 шт Какао    Оскільки десерт ми не будемо випікати - обов'язково ретельно помиємо яйця. Розбиваємо їх в чашу міксера, додаємо цукор і збиваємо на високій швидкості до пишного повітряного стану. Поки збиваються яйця, з'єднуємо холодні вершки і сир. Міксером спочатку перемішуємо на невеликій швидкості- щоб всі шматочки розбилися. Після цього швидкість збільшуємо до середньої і збиваємо до пишного стану. Всі збиті інгредієнти обережно з'єднуємо за допомогою лопатки . Занадто довго вирішувати не потрібно - щоб не порушити ніжну текстуру. Тепер можна приступати до збирання десерту.        До охолодженої кави еспресо за бажанням можна додати ром, коньяк чи лікер. Печиво савоярді на секунду занурюємо в каву і кладемо в форму в один шар. Далі виливаємо шар крему. Таким чином заповнюємо всю форму і ставимо десерт в холодильник мінімум на декілька годин, а краще на ніч. За чей час крем загустішає і буде тримати форму, а печиво повністю просочиться. Перед подачею посипаємо десерт какао , просіяним через сито .    Можна зробити тірамісу як один великий торт, або ж викласти порційно в креманках чи маленьких формочках.    Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Пиріг хвилинка

Пиріг хвилинка
   Сьогодні ми приготуємо дуже простий пиріг. В нього можна додати будь-які сезонні ягоди або фрукти. Готується він за лічені хвилини і з доступних продуктів. Інгредієнти: 3 яйця Дрібка солі 100 гр цукру 50 гр кефіру 80 гр олії без запаху 170 гр борошна 2 ч л розпушувача 250 гр вишні 1 ч л кукурудзяного крохмалю Вершки для подачі на стіл    Спочатку з’єднуємо яйця, цукор, дрібку солі, за бажанням, можна додати ванільний цукор . Збиваємо недовго міксером. Яйця трохи посвітлішають і збільшаться у розмірі. Цукор можете регулювати за Вашим смаком в залежності від кислоти начинки. Додаємо до маси олію і кефір, просіюємо сухі інгредієнти – змішані борошно й розпушувач. На мінімальній швидкості міксера змішуємо масу до однорідності. Тісто буде досить рідким.    Якщо будете використовувати заморожені ягоди, то не потрібно їх розморожувати. Використовуйте відразу з морозилки. Додаємо до ягід кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо, щоб кожна ягідка вкрилася тонким шаром крохмалю. Висипаємо ягоди в тісто. Обережно перемішуємо лопаткою . Далі тісто перекладаємо в заздалегідь підготовану форму, застелену папером для випічки . Відправляємо випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо приблизно 45 хвилин до сухої зубочистки й рум’яного кольору. Даємо пирогу постояти 5 хвилин, потім виймаємо і перекладаємо на тарілку.     Пиріг присипаємо цукровою пудрою . Перед подачею збиваємо невелику кількість вершків . Неймовірне поєднання збитих вершків і пирога ідеально підкреслить ніжній смак. Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua   Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Барвники Chefmaster

Барвники Chefmaster
   Барвники  Chefmaster вже майже сто років є найвищим стандартом якості в харчовій промисловості. Вони відомі своїми насиченими кольорами і стійкістю.    Ми віримо, що життя барвисте, і хочемо, щоб ваші творіння були того кольору, про який Ви мріяли. Тому до Вашої уваги - таблиця створення кольорів для барвників Chefmaster Liqua-Gel (від виробника)    Нагадуємо, що всі необхідні фарби Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Льодяники з цукровим друком

Льодяники з цукровим друком
Для незвичайних льодяників нам знадобиться: ізомальт (фірми Laped або Modecor ) палички термомерт або пірометр якісний силіконовий килимок цукрова картинка каструля з товстим дном для плавління ізомальту     Ізомальт - це білий порошок в гранулах. Його потрібно розплавити до рідкого стану. Для цього висипаємо ізомальт в каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Помішуючи силіконовою лопаткою , доводимо до розплавлення гранул. Температура плавлення ізомальту - 145 градусів, при цій температурі він стає прозорим. Температуру перевіряємо за допомогою термометра .      Папір будемо використовувати цукровий, оскільки він краще ніж вафельний витримує високі температури. Заздалегідь виріжемо картинку і знімемо з неї плівку. Кладемо на килимок . Наливоємо на картинку ложкою ізомальт, який охолонув до 120-130 градусів, і розподіляємо по картинці. Відразу вставляємо паличку і трішки її прокручуємо, щоб вона краще приклеїлась. Картинку намагаємося не рухати. Не варто заливати велику кількість льодяників, оскільки ізомальт швидко застигає. Як тільки він густішає, нагріваємо його знову до робочої температури в 120-130 градусів і продовжуємо роботу. Готовому льодянику даємо час для затвердіння і обережно піднімаємо. Також можна використовувати форми - Ваші льодяники будуть  різноманітні . Зберігаємо льодяники в контейнері, переклавши їх пергаментом , щоб не злипалися. Для транспортуваня радимо використовувати спеціальні пакети та  атласні стрічки для зав'язування. Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт полуничний джем

Рецепт полуничний джем
Інгредієнти: 500 гр полуниці 200 гр цукру 12 гр  желатину Помиту і очищену полуницю відправляємо в кастрюлю з товстим дном, додаємо цукор і пробиваємо блендером. Готове пюре з цукром відправляємо на середній вогонь. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Тим часом 12 гр желатину замочіть в 60 гр холодної води. Після закипання пюре варимо його три хвилини, пстійно помішуючи силіконовою лопаткою . Знімаємо кастрюльку з вогню і можемо прибирати пінку. В гарячу масу додаєно набряклий желатин і добре перемішуємо до повного його розчинення. Такий джем густішає тільки в холодильнику. Джем має ніжну концистенцію і дуже ароматний. Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)