Vanilinka Life

Рецепт Червоний оксамит

Рецепт Червоний оксамит
330 гр борошна 300 гр цукру 150 гр вершкового масла кімнатної температури 150 мл олії без запаху 3 яйця 270 мл  кефіру 2 ч л червоного гелевого барвника 1 ст л какао 1 ч л розпушувача 1 ч л соди 1/4 ч л солі ванільний цукор або ванільний екстракт за бажанням Просіюємо сухі інгредієнти і перемішуємо вінчиком до однорідності.  В чаші міксера з'єднуємо вершкове масло, цукор та сіль. На високих обертах збиваємо близько п'яти хвилин до посвітлішання масла та пишності. Потім по одному додаємо яйця, кожного разу збиваючи дві хвилини. Також можна додати ванільний цукор або екстракт . В кефір додаємо дві чайні ложки гелевого харчового барвника та розмішуємо. До збитих яєць з маслом додаємо олію. Далі в три етапи будемо додавати борошно, чергуючи з рідкими інгредієнтами. Кожного разу вимішуємо тісто до однорідності. Готове тісто повинно бути насиченого червоного кольору. Тільки в цьому випадку коржі будуть яскраво-червоні. Форму 22 см застилаємо пергаментним папером . Ділимо тісто на дві частини. Якщо використовуємо більшу форму, наприклад 26 см , то можна випікати одним коржем. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готовність випічки перевіряємо дерев'яною шпажкою . З бісквіту вона повинна виходити сухою і чистою. 10-15 хвилин нехай бісквіт постоїть у формі, потім виймаємо і повністю охолоджуємо на решітці. Після цього обертаємо плівкою і тримаємо в холодильнику мінімум декілька годин, а краще залишити на ніч.  Бісквіт стане ще соковитішим. Після цього бісквіт можна розрізати і збирати тортик або робити порційні десерти, тістечка чи кейкпопси на паличках . Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :) ❤️

Бамбукове вугілля та чорні десерти

Бамбукове вугілля та чорні десерти
Для кондитерських цілей нам підходить вугілля, ступінь помелу якого 8000-10000 меш. Все, що більше, не підходить категорично. Ступінь помелу бамбукового вугілля, який використовують у десертах, у 156 разів дрібніший ніж у борошна. Жодна кавомолка не здатна це зробити. Так що звичайне активоване і перемелене вугілля буде рипіти на ваших зубах досить сильно - не використовуйте його. Рослинне вугілля маркується як Е153 - дозволена харчова добавка ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ ВУГІЛЛЯ В ДЕСЕРТАХ І ВИПІЧЦІ Вугілля можна використовувати у холодних, гарячих, рідких, твердих, м'яких - тобто у будь-яких стравах. Воно не вигоряє під час випікання, не втрачає колір при заморожуванні. Чудово фарбує крем, мус, хліб, бісквіт, глазур, шоколад, айсинг. У вугілля немає запаху та смаку. Воно не відчувається на зубах через дуже дрібний помел у більшості продуктів. Однак у повітряних текстурах (наприклад, збиті вершки) крупинки вугілля можуть відчуватися через контраст ніжного крему та нерозчинних частинок вугілля. Крім того, деякі люди помічають, що крем з вугіллям здається менш солодким (на саму крапельку). Це може бути через абсорбуючу здатність продукту. У будь-якому разі, навіть якщо й так, то різниця несуттєва. При додаванні вугілля в тісто, шоколад або мус завжди потрібно починати з невеликої кількості. Воно дуже добре фарбує, тому послідовність дій така: додали трохи, перемішали, за необхідності додали ще. І так до потрібного кольору. Завжди, перш ніж збивати масу міксером, вугілля потрібно повільно вимішати лопаткою. Інакше розлетиться, воно дуже дрібне. Крем, шоколад, бісквіт, зефір із вугіллям набирають свій колір з часом. Тобто Вам потрібно буде пофарбувати продукт до дуже темного сірого кольору, а через 2-3 години побачите, як він трохи потемніє. Іноді вугілля може знадобитися трохи більше або менше, ніж ми вказали. У будь-якому випадку просто покладіть ще трохи. Дані нижче допоможуть розрахувати приблизну витрату. Чорний бісквіт із бамбуковим вугіллям Для фарбування звичайного ванільного бісквіту в чорний колір на 100 г сирого тіста вам знадобиться 3-5 г вугілля. Для фарбування шоколадного приблизно стільки ж. Чорний крем для торта або капкейків з бамбуковим вугіллям Додайте вугілля невеликими порціями наприкінці приготування крему. Пам'ятайте, що через кілька годин крем ще трохи набере колір. Для фарбування звичайного білого крему Вам знадобиться 2-3 грами на 100 грамів крему. Залежно від різного складу крему, наприклад, кількості збитих вершкі в у кремі або кількості меренги, можливо, вам знадобиться більше вугілля. Для фарбування шоколадного крему береться приблизно 3-4 грами. А ще за допомогою вугілля Ви можете отримати не лише чорний, а й гарний сірий колір. Чорний шоколад з бамбуковим вугіллям Ви можете з однаковим успіхом фарбувати молочний, білий та темний шоколад . Для отримання чорного кольору на 100 г білого шоколаду піде від 2 до 4 грам вугілля. Якщо ви темперуєте шоколад , то вугілля можна додати при найвищій температурі або в самому кінці перед заливкою у формочки. Чорний макаронс з бамбуковим вугіллям В середньому для отримання чорних кришечок на 300 г сухої маси ( борошно +  пудра ) Вам знадобиться 7-8 г бамбукового вугілля. Колір макаронажу до переміщення в духовку повинен бути чорним. Вмішайте вугілля в борошно, що просіюєте, воно стане сірого кольору, але при додаванні меренги маса почне темніти. При необхідності можна додати ще трохи вугілля в готовий макаронаж в кінці замішування. Як пофарбувати ізомальт бамбуковим вугіллям Це також досить просто. Як тільки Ви розтопите ізомальт, зніміть сотейник з вогню, дайте охолонути буквально 30 секунд, покладіть вугілля і швидко починайте буквально втирати його в ізомальт силіконовою лопаткою. Ваше завдання розбити всі грудочки, отримавши рівномірний колір. Як правило, на це йде пара хвилин. Якщо ізомальт починає густіти, підігрійте протягом декількох секунд, продовжуючи при цьому розмішувати вугілля. Залежно від товщини ізомальтової фігурки або елемента залежить кількість вугілля. Чим товщий ваш продукт, тим менше вугілля потрібно. Найбільша витрата у вас буде на тонкі ізомальтові вироби. В середньому витрата від 1 до 3 г на 100 г ізомальту . Чи можна зробити чорну меренгу за допомогою бамбукового вугілля? Звичайно. Ви можете зробити чорну або сіру меренгу із додаванням пудри вугілля. Витрата від 3 до 5 г на 100 г меренги. Найголовніше – додавати вугілля наприкінці, коли меренга вже готова. Інакше вона осяде. І змішувати його не міксером, а дуже обережними рухами силіконовою лопаткою. Вугілля - часто єдина альтернатива, щоб отримати чорний колір, не отримуючи додаткових небажаних ефектів. Якщо ви додали вугілля, і у вас лише сірий колір, просто додайте ще!

Рецепт пряників

Рецепт пряників
Вирубки для пряників до новорічних свят: Рецепт пряників: 1ст.л. меленого імбиру 1ст.л. меленої  кориці Цедра 1 лимона і апельсина 0,5 ч.л. мускатного горіха 450 г борошна 0,5 ч.л. солі 1 ч.л. розпушувача 120 г вершкового масла 220 г цукру 100 г меду 2 яйця Всі сухі інгредієнти перемішуємо вінчиком в глибокому посуді і по одній столовій ложці додаємо в діжу міксера. Перемішуємо все до однорідності, потім тісто викладаємо на робочу поверхню і замішуємо руками в однорідну грудку. Розкачуємо. Вирубку мокніть в муку та сильно притисніть до тіста. Пряник готовий до випікання. Якщо хочете одразу випікати, то необхідно охолодити тісто в холодильнику 2 години і потім випікати при 180 градусах 10-15 хвилин. Готові пряники покриваємо білковою глазур'ю і розмальовуємо. Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)  ❤️

Рецепт печива Кураб'є

Рецепт печива Кураб'є
Інгредієнти: Вершкове масло 120 гр Цукрова пудра 60 гр Яєчні білки 50 гр Ванільний цукор 1 пакетик Борошно 200 гр Розпушувач 0,5 ч.л. Джем - за смаком В миску додаємо м'яке вершкове масло, цукрову пудру , ванільний цукор і взбиваємо міксером по посвітлішання суміші. Додаємо білок і збиваємо до однорідної щільної маси. Борошно змішуємо з розпушувачем , просіюємо, додаємо до суміші і перемішуємо до однорідного стану. Розігріваємо духовку до 190 градусів. Відсажувати будемо на деко з пергаментним папером за допомогою насадки зірка . Всередині кожної заготовки робимо заглиблення і додаємо туди улюблений джем . Якщо джем рідкий - можна додати трохи кукурузного крохмалю . Випікаємо приблизно 15-20 хвилин. Час випічки залежить від розмірів печива та особливостей Вашої духовки. Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Безе

Рецепт Безе
Оригінальні ласощі на Хелловін!  Інгредієнти: Яєчні білки - 3 шт (90 гр) Цукор - 180 г Сік лимонний - 2 ч.л. Розділимо яйця на жовтки та білки. Будьте уважними - слідкуйте, щоб в білки не потрапила жодна краплинка жовтка.  При розрахунку інгредієнтів орієнтуйтесь на те, що відношення білка і цукру повинне бути 1:2. Змішаємо білки з цукром вінчиком і ставимо на парову баню. Весь час перемішуючи суміш вінчиком , чекаємо поки кристали цукру розтануть. На це знадобиться хвилин п'ять. Переливаємо в іншу миску суміш і починаємо взбивати міксером до тих пір, поки вона не охолоне, а безе не стане щільнім, глянцевим і білим. Приблизно в середині процесу збивання додаємо лимонний сік. Перекладаємо безе в кондитерський мішок з круглою насадкою . На деко, покрите пергаментом , відсаджуємо безе, імітуючи різні фігурки. Сушимо безе в розігрітій до 75-80 градусів духовці близько 2 годин. Безе повинно бути абсолютно сухим і легко відділятися від пергамента. Мінімум витрат - максикум задоволення! Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Тарт сливовий

Рецепт Тарт сливовий
Для тіста:  Масло вершкове (охолоджене) - 100 г  Жовток яєчний - 1 шт. Цукор - 20 г  Борошно пшеничне - 200 г  Вода холодна (крижана) - 2 ст.л.  Сік лимонний - 1 ст.л.  Для начинки:  Сливи (свіжі, стиглі) - 400 г  Йогурт несолодкий - 150 г  Яйця - 2 шт.  Білок яєчний - 1 шт.  Цукор - 130 г  Крохмаль - 2 ст.л. Охолоджене масло ріжемо на дрібні кубики. (Якщо масло підтануло, відправте його в морозильну камеру на 10 хвилин.) Борошно просіюємо до масла, додаємо цукор і щіпку солі. Розтераємо все ложкою або в комбайні. Робимо заглиблення і додаємо жовток, перемішуємо тісто лопаткою. Виходить розсипчаста олійно-борошняна суміш. Змішуємо холодну воду і лимонний сік, потроху додаємо в тісто і перемішуємо. Після цього тісто легко формується в еластичну грудку. Загорнемо його в харчову плівку і покладемо в холодильник на 30 хвилин.  У глибокій мисці зробимо заливку для тарта: йогурт, цукор, 2 яйця, 1 білок і крохмаль збиваємо вінчиком або міксером на маленькій швидкості, просто до однорідності. Розподіляємо руками тісто по поверхні роз'ємної форми , сформувавши бортики висотою приблизно 3 см. Викладаємо нарізані сливи без кісточок  в довільному порядку. Заливаємо сливи заливкою. Ставимо сливовий тарт випікатися в розігріту духовку на 60 хвилин при 180 градусах. Заливка повинна загуснути і не "братися" на палець. Дамо пирогу з сливами охолонути у формі, потім акуратно перекладаємо тарт на блюдо. Чекаємо, поки він повністю охолоне і ріжемо сливовий тарт порційно. Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Бенто торт

Рецепт Бенто торт
Бісквіт: 2 яйця дрібка солі 60 гр цукру Ванільна паста 60 гр борошна Починаємо приготування  з бізквіту. В чаші для збивання з'єднуємо яйця, сіль, цукор та ванільну пасту . Збиваємо до посвітлішання кольору і збільшення об'єму. До суміші просіюємо борошно за допомогою сита в два заходи, обережно вимішуючи лопаткою рухами знизу вверх. Випікаємо за допомогою кільця діаметром 10 см до готовності. Готовий бісквіт відправляємо до холодильника мінімум на годину. Після цього його буде зручно  розрізати  струною . Полуничний конфітюр: 100 гр полуничного пюре 1 ч л кукурудзяного крохмалю 1 ч л цукру Змішуємо інгредієнти в сотейнику вінчиком і відправляємо на середній вогонь до закіпання. Проварюємо до загустішання і охолоджуємо. Крем чіз: 100 вершкового масла 70 гр  цукрової пудри Ванільна паста 300 гр сиру Такої кількості крем чізу вистачить для збирання і вирівнювання двох бенто тортиків.  До вершкового масла кімнатної температури додаємо ванільну пасту , пудру. Збиваємо міксером, щоб маса посвітлішала і збільшилась в об'ємі. Додаємо сир і ще раз добре збиваємо. Для пропитки бісквіту можна використовувати будь-який сироп за Вашим бажанням.     На бісквіт наносимо крем за допомогою  мішка , вирівнюємо. Робимо бортик з крему і всередину викладаємо полуничний конфітюр, приблизно 50 грам. Далі кладемо другий шар бісквіту, пропитуємо сиропом і робимо обтяжку кремом. Тортик можна поставити в холодильник на декілька годин, щоб крем застиг. Потім приступаємо до оформлення. Зазвичай бенто торти оформлюють в мінімалістичному стилі: роблять надписи, малюють різнокольоровим кремом квіти та орнаменти, прикрашають міні макаронсами та посипкою .    Подавати бента тортики можна на папері тішью  і в спеціальних коробочках з ложечкою або виделкою .    Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Фісташковий крем

Рецепт Фісташковий крем
Інгредієнти: 230 гр білого шоколаду 230 гр вершків 30-40 гр фісташкової пасти 350 гр вершкового сиру     Шоколад заливаємо гарячими вершками , доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Даємо шоколаду постояти 1-2 хвилини, щоб він почав танути, а потім пробиваємо блендером. Додаємо фісташкову пасту і перемішуємо до однорідності.    Накриваємо харчовою плівкою в контакт і ставимо в холодильник для стабілізації на 6-8 годин. За чей час ганаш загустішає.     Збиваємо холодний вершковий сир міксером на невеликій швидкості декілька хвилин - щоб сир став більш пластичним. Додаємо готовий ганаш і на невеликій швидкості міксера збиваємо до пишного однорідного стану.    Такий крем має яскравий фісташковий смак, щільну текстуру, добре тримає форму. Чудово підходить як для вирівнювання торту, так і для шапочок для капкейків. Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Карамель

Рецепт Карамель
   Карамельний соус можна додавати в начинку (тістечка, торти), поливати улюблену випічку, а також додавати в крем. Карамель можна зберігати в холодильнику протягом місяця.    Інгредієнти: 250 г цукру 50 мл води 250 мл вершків 50 гр вершкового масла 1 ч л солі В кастрюлю з товстим дном наливаємо воду, всипаємо цукор і ставимо на плиту на середній вогонь. Сироп не помішуємо, а злегка покачуємо сотейник зі сторони в сторону. Коли цукор повністю розчиниться, пензликом, змоченим у воді, змиваємо кристали цукру зі стінок, щоб сироп не кристалізувався.    Сироп варимо до насиченого карамельного кольору.  Термометр повинен показати температуру 160-170 градусів. Сироп зніімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і перемішуємо лопаткою . Додаємо сіль. Безперервно помішуючи, вливаємо тонкою струєю гарячі вершки. Через велику різницю температур карамель буде дужи сильно кипіти, тому робимо все дуже обережно.    Далі відправляємо карамель на середній вогонь і варимо ще 3-5 хвилин до тепрератури 106-107 градусів. Гаряча карамель дуже рідка, густішає тільки після повного охолодження. Переливаємо в тару, де будемо зберігати і даємо повністю охолонути до кімнатної температури. Після чого можна поставити в холодильник.    Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)

Рецепт Тірамису

Рецепт Тірамису
   Тірамісу - відомий італійський десерт, назва якого дослівно означає "підніми мене ввгору". Дійсно, ніжний, повітряний, з дивовижним контрастом вершкового крему та гіркуватого смаку кави. Проте, навіщо нам пояснювати, який тірамісу на смак - потрібно спробувати! Отже, розпочнемо. Інгредієнти: 5 яєць 125 гр цукру 250 гр маскарпоне 325 гр вершків Еспресо Савоярді 35-40 шт Какао    Оскільки десерт ми не будемо випікати - обов'язково ретельно помиємо яйця. Розбиваємо їх в чашу міксера, додаємо цукор і збиваємо на високій швидкості до пишного повітряного стану. Поки збиваються яйця, з'єднуємо холодні вершки і сир. Міксером спочатку перемішуємо на невеликій швидкості- щоб всі шматочки розбилися. Після цього швидкість збільшуємо до середньої і збиваємо до пишного стану. Всі збиті інгредієнти обережно з'єднуємо за допомогою лопатки . Занадто довго вирішувати не потрібно - щоб не порушити ніжну текстуру. Тепер можна приступати до збирання десерту.        До охолодженої кави еспресо за бажанням можна додати ром, коньяк чи лікер. Печиво савоярді на секунду занурюємо в каву і кладемо в форму в один шар. Далі виливаємо шар крему. Таким чином заповнюємо всю форму і ставимо десерт в холодильник мінімум на декілька годин, а краще на ніч. За чей час крем загустішає і буде тримати форму, а печиво повністю просочиться. Перед подачею посипаємо десерт какао , просіяним через сито .    Можна зробити тірамісу як один великий торт, або ж викласти порційно в креманках чи маленьких формочках.    Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)