Рисові вітрила

Рисовий папір

Ємність з холодною водою

Водорозчинний барвник

Силіконовий килимок

   Спершу пофарбуємо воду. Кількість барвника залежить від того, наскільки яскравими Ви хочете зробити вітрила. Розмішуємо барвник у воді до повного розчинення. Щоб руки не пофарбувались, використовуйте рукавички. Беремо рисовий лист і занурюємо у воду на 5-10 секунд. Після того як Ви дістанете папір, він буде жорсткий, але через декілька секунд насититься вологою і стане м’якший. Деякі паруса можуть порватися, тому робіть їх з запасом.

   Викладаємо на силіконовий килимок і формуємо парус. Викладайте папір так, як Вам подобається. Об’єм парусам надамо за допомогою скрученої серветки. Підкладаємо її під килимок і закріплюємо зажимом.

   Залишилось тільки висушити вітрила. Самий простий спосіб – залишити сохнути при кімнатній температурі на 12 годин, наприклад на ніч. До ранку вони висохнуть. Другий спосіб - поставте в духовку на 10-15 хвилин при температурі близько 50-60 градусах. Знімати з килимка потрібно обережно, оскільки вітрила крихкі.

   Тепер прикласимо наш витвір. Змішаємо кандурін зі спиртом і пензликом нанесемо на складочки і на краї.

   Залишилося прикріпити вітрила на торт. Торт повинен бути вирівняний кремом, який не виділяє вологу. Ідеальним варіантом буде ганаш, білково-масляний крем. Вітрила кріпляться тим же самим кремом або шоколадом. Нанесіть його на саме вітрило і приклейте.

   Ось так легко прикрасити торт. 

 Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua  Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)