Рецепт Червоний оксамит

330 гр борошна
300 гр цукру
150 гр вершкового масла кімнатної температури
150 мл олії без запаху
3 яйця
270 мл  кефіру
2 ч л червоного гелевого барвника
1 ст л какао
1 ч л розпушувача
1 ч л соди
1/4 ч л солі
ванільний цукор або ванільний екстракт за бажанням

Просіюємо сухі інгредієнти і перемішуємо вінчиком до однорідності. 

В чаші міксера з'єднуємо вершкове масло, цукор та сіль. На високих обертах збиваємо близько п'яти хвилин до посвітлішання масла та пишності. Потім по одному додаємо яйця, кожного разу збиваючи дві хвилини. Також можна додати ванільний цукор або екстракт.

В кефір додаємо дві чайні ложки гелевого харчового барвника та розмішуємо.

До збитих яєць з маслом додаємо олію. Далі в три етапи будемо додавати борошно, чергуючи з рідкими інгредієнтами. Кожного разу вимішуємо тісто до однорідності. Готове тісто повинно бути насиченого червоного кольору. Тільки в цьому випадку коржі будуть яскраво-червоні.

Форму 22 см застилаємо пергаментним папером. Ділимо тісто на дві частини. Якщо використовуємо більшу форму, наприклад 26 см, то можна випікати одним коржем. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готовність випічки перевіряємо дерев'яною шпажкою. З бісквіту вона повинна виходити сухою і чистою.

10-15 хвилин нехай бісквіт постоїть у формі, потім виймаємо і повністю охолоджуємо на решітці. Після цього обертаємо плівкою і тримаємо в холодильнику мінімум декілька годин, а краще залишити на ніч.  Бісквіт стане ще соковитішим. Після цього бісквіт можна розрізати і збирати тортик або робити порційні десерти, тістечка чи кейкпопси на паличках.

Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :) ❤️