Льодяники з цукровим друком

Для незвичайних льодяників нам знадобиться:

ізомальт (фірми Laped або Modecor)

палички

термомерт або пірометр

якісний силіконовий килимок

цукрова картинка

каструля з товстим дном для плавління ізомальту

   Ізомальт - це білий порошок в гранулах. Його потрібно розплавити до рідкого стану. Для цього висипаємо ізомальт в каструлю і ставимо на невеликий вогонь. Помішуючи силіконовою лопаткою, доводимо до розплавлення гранул. Температура плавлення ізомальту - 145 градусів, при цій температурі він стає прозорим. Температуру перевіряємо за допомогою термометра

   Папір будемо використовувати цукровий, оскільки він краще ніж вафельний витримує високі температури. Заздалегідь виріжемо картинку і знімемо з неї плівку. Кладемо на килимок. Наливоємо на картинку ложкою ізомальт, який охолонув до 120-130 градусів, і розподіляємо по картинці. Відразу вставляємо паличку і трішки її прокручуємо, щоб вона краще приклеїлась. Картинку намагаємося не рухати. Не варто заливати велику кількість льодяників, оскільки ізомальт швидко застигає. Як тільки він густішає, нагріваємо його знову до робочої температури в 120-130 градусів і продовжуємо роботу. Готовому льодянику даємо час для затвердіння і обережно піднімаємо. Також можна використовувати форми - Ваші льодяники будуть  різноманітні. Зберігаємо льодяники в контейнері, переклавши їх пергаментом, щоб не злипалися. Для транспортуваня радимо використовувати спеціальні пакети та атласні стрічки для зав'язування.

Нагадуємо, що все необхідне для приготування Ви можете купити на сайті vanilinka.com.ua Не бійтеся експериментувати на кухні, і смачного :)